Nemzetek Ligája: A norvég támadók remekeltek, kitömték Romániát!

A Nemzetek Ligája B ligájában a 3. fordulóban Norvégia nagyon simán, 4-0-ra felülmúlta a román válogatottat. A sikerből alaposan kivette a részét Erling Haaland, aki első mesterhármasát szerezte a nemzeti csapatban.

Mindkét válogatott alulmaradt az Európa-bajnoki selejtezők elődöntőiben, így a Nemzetek Ligájában próbáltak meg javítani. Ez végül a norvégoknak sikerült, akik már az első félidőben eldöntötték az összecsapást. A 13. percben a hazaiak a saját térfelükről indítottak támadást, majd Ödegaard ugratta ki Haalandot, aki higgadtan elpasszolta a kapus mellett a játékszert. A féldiő vége előtt a norvégok ismét a szélen bontották meg a román védelmet, Meling beadására pedig teljesen üresen érkezett Sorloth, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A második játékrészben sem csökkent a hazaiak dominanciája. A 64. percben egy egy távoli lövést követő kavarodás után ismét Ödegaard tálalt Haaland elé, aki ezúttal sem hibázott. 10 minutummal később ismét a Dortmund támadója volt eredményes, amivel karrierje első mesterhármasát jegyezte a válogatottban. Rajta kívül Sorloth (1-1 gól és gólpassz), valamint Ödegaard nyújtott kiemelkedőt (2 gólpassz).

A mérkőzés összefoglalója: