NL: Újabb győzelmet aratott a magyar válogatott!

A Bulgária elleni győzelem után újabb idegenbeli megmérettetés várt a magyar válogatottra, ezúttal Szerbiában. A hazaiak álmoskásan kezdték a találkozót, amit Marco Rossi tanítványai meg is tudtak büntetni Könyves révén. A második játékrészben már jobban játszottak a szerbek, de sikerült megtartani az előnyt.

Nem hozott sok helyzetet a mérkőzés első félideje, de a kevés lehetőség is elég volt arra, hogy megszerezze a vezetést a magyar válogatott. Egy szerb szögletet követően egy védelmi hibát használt ki Könyves Norbert, aki megszerezte a vezetést, 0-1! A félidő második felében még Kalmár távoli lövése okozott veszélyt, de Rajkovic bravúrral hárítani tudta a próbálkozást. A hazaiak csupán távoli lövésekig jutottak, nem tudtak igazi ziccert kidolgozni.

A második játékrészben feljebb kapcsoltak a hazaiak, ami több veszélyes helyzetben is megmutatkozott. Viszont a magyar válogatott is eljutott egy komoly lehetőségig, de Holender nem találta el a kaput. A 76. percben aztán majdnem összejött a szerb egyenlítés, Vlahovic helyzeténél viszont a kapufa megmentette Gulácsiékat. A hazaiak ezt követően már nem jutottak el hasonló helyzetig, a magyar válogatott sikeresen kibekkelte az utolsó perceket, és újabb győzelmet aratott!

Szerbia – Magyarország 0-1 (0-1)
Helyszín
: Stadion Rajko Mitic Vezette: S. Scharer
Gólszerző: – ill. Könyves (20’)
Sárga: Pavlovic (48’), Mladenovic (70’), Lukic (81’) ill. Gazdag (36’), Nagy (69’), Szalai A. (73’), Kalmár (76’)
Kiállítás: – ill. –

Szerbia: Rajkovic – Pavlovic, Milenkovic, Mitrovic – Mladenovic, Milivojevic (Lukic 46’), Tadic, Gudelj, Gacinovic (Vlahovic 66’) – Ljajic (Radonjic 46’), Jovic Szövetségi kapitány: Ljubisa Tumbakovic

Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai – Bese (Orbán 56’), Gazdag (Schafer 76’), Nagy, Kalmár, Hangya (Holender 46’) – Könyves (Szalai 63’), Nikolic (Nego 76’) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A B-Liga 3. csoportjának másik eredménye:
Oroszország 1-1 Törökország

A B-Liga 3. csoportjának aktuális állása: