NL: Anglia nyerte a rangadót és a csoport élére állt

A Nemzetek Ligája A-ligájának 2. csoportjában rangadót rendeztek: Anglia és Belgium csapott össze, ez a meccs pedig fontos lépés lehet mindkét csapatnak a csoportelsőség felé vezető úton.

A 2. csoport nagyjából lefutottnak mondható: Dánia és Izland két forduló után összesen tudott csak 1 pontot összehozni a két sztárcsapat ellen, így nem lehet kérdés, kik közül kerülhet majd ki a továbbjutó. A Gareth Southgate vezette angol válogatott hazai pályán vehette fel először a harcot ebben a kiírásban Belgiummal, épp ezért talán őket hozhattuk ki esélyesként előzetesen. A kezdés nem is sikerült rosszul nekik. Az első percekben náluk volt többet a labda és hosszas építkezéssel próbálták előkészíteni a vendégek védelmének feltörését.

A 11. percben aztán a semmiből kaptak egy gólt – amit aztán utólag érvénytelenítettek les miatt. Carrasco találata viszont jelezte, hogy a piros mezesekkel számolni kell. Olyannyira igaz ez, hogy a 16. percben már tényleg sikerült előnybe kerülniük. A kulcs Eric Dier becsúszása volt az angol tizenhatoson belül, a láb ugyanis a labdát nem találta el, a támadót viszont igen. Lukaku magabiztosan vágta be a megítélt büntetőt, amivel hatalmas változás állt be a játék képében. A belgák sokkal erősebbnek tűntek a mezőnyben, Angliának idő kellett a kialakult helyzet megemésztéséhez. A kapura nem jelentettek gyakorlatilag semmilyen veszélyt, meglehetősen tanácstalannak tűntek. A szünet előtt azonban ők is be tudtak találni: egy újabb szabálytalanság és egy újabb büntető, csak ezúttal a másik kapunál. Rashford nem okozott csalódást, 1-1 volt az állás a szünetben.

A második félidő már jóval élvezetesebb, látványosabb játékot hozott, mint az első. Mindkét csapat igyekezett aktivizálni magát és begyötörni azt a második gólt, ez azonban az angoloknak sikerült először. A 64. percben Mason Mount próbálkozott lövéssel, ami a blokkolni igyekvő védő lábán megpattant és olyan röppályát adott a játékszernek, amire Mignolénak már nem maradt válasza. Belgium tehát hátrányba került, így még élénkebben kellett erőlködniük az egyenlítés érdekében. A 70. perc után Carrascónak akadt is egy nagy ziccere, ám a labda végül nem talált kaput. A túloldalon viszont Kane és Rashford is eldönthette volna a meccset, ám ők sem tudtak élni a lehetőségeikkel. 2-1 lett a vége, amivel Anglia a csoport élére állt, mindössze 1 ponttal.

Anglia – Belgium 2-1
G.: Lukaku (16. – büntető), Rashford (39. – büntető), Mount (64.)

Anglia: Pickford – Trippier, Dier, Maguire, Walker, Alexander-Arnold (James) – Henderson (Philips), Rice, Mount (Sancho) – Rashford, Calvert-Lewin (Kane). Szövetségi kapitány: Southgate.

Belgium: Mignolet – Boyata, Denayer, Alderweireld, Meunier – Tielemans, Witsel, Castagne – Carrasco (Doku), Lukaku, De Bruyne (Verschaeren). Szövetségi kapitány: Martinez.

Az A-liga többi eredménye:

Horvátország – Svédország 1-0 (Vlasic (32.), Berg (66.), Kramaric (84.))
Bosznia-Hercegovina – Hollandia 0-0

Az A-liga további mérkőzései vasárnap:

20:45 Franciaország – Portugália
20:45 Izland – Dánia
20:45 Lengyelország – Olaszország