Barcelona: nagyon bíznak az alapember hosszabbításában – sajtóhír

Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona nagyon bízik abban, hogy meg tudnak egyezni mindenben kapusukkal, Marc-André ter Stegennel a hosszabbításáról.

A spanyol Marca szerint a német kapus bár még nem írt alá hosszabbítást, a Barcelona nagyon biztos abban, hogy hamarosan megállapodhatnak az új feltételekről, az új kontraktusa pedig 2025-ig szólna. Marc-Andre ter Stegen jelenlegi szerződése szerint 2022-ig a katalán együttes játékosa.

A Barca már egy ideje tárgyal a hálóőr képviselőivel, ami egy időre megakadt a koronavírus-járvány miatt, de a nyáron ismét tárgyalóasztalhoz ültek. A probléma Ter Stegen fizetésiigénye jelenleg, de a katalán együttes abban is bizakodó, hogy találnak egy aranyközéputat. A német kapus évi 18 millió eurót szeretne kapni, és a két fél jelenleg azon dolgozik, hogy egy bizonyos fizetési formulával meg tudják ezt neki adni. A terv az, hogy Ter Stegen nem egyben fogja megkapni ezt az összeget a szerződése első évében, hanem a következő szezonokban fogják kompenzálni.

A katalán gárda biztos abban, hogy a német hálóőr a következő években is fontos szerepet fog betölteni a csapatban, ahogy azt eddig is tette. Ter Stegen minden sorozatot figyelembe véve 236 mérkőzésen játszott a Barcelonában azóta, hogy 2014-ben csatlakozott a Borussia Mönchengladbachtól.