Vb-selejtező: legyőzte mumusát Argentína – videóval

Ecuador szűkös legyőzését követően szerdára virradóra az argentin válogatott Bolívia vendégeként lépett pályára a Dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában…

 

Argentína csapata hátrányból fordítva szenvedte ki a 2-1-es győzelmet a mindig kellemetlen vendéglátónak bizonyuló Bolívia ellen. A 3600 méteres tengerszint feletti magasság minden ellenfél számára embert próbáló feladat La Pazban, és az argentinok is számtalanszor felsültek már itt, így egyáltalán nem mehettek biztosra Messiék a papíron a kontinens egyik leggyengébb csapata ellen sem. Aktívabban is kezdték a találkozót a házigazdák, noha a lövéseik többsége elkerülte az argentin ketrecet, Armaninak így is több védést kellett bemutatnia, mint a bolíviai portásnak. Ráadásul a félidő derekánál egy bal oldali támadás végén Chumacero bejátszásából Marcelo Martins zavartalanul fejelhetett a kapu torkából a hálóba. (1-0) A gauchók magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és végül a játékrész hajrájában Lautaro Martínez harciassága jóvoltából összejött az egyenlítés. Az Inter támadója ugyanis a kapu előtt már elvesztette labdát, ám Carrasco nem tudott felszabadítani, ezt pedig bepofozta közelről a kapuba. 1-1-gyel mehettek félidőre a csapatok.

A második játékrész során nem kellett sokat várunk arra, hogy mindkét válogatott elkezdje kihasználni a cserelehetőségeit. Menet közben az argentinok egyre inkább átvették az irányítást, és becsülettel próbálták bevinni a vezető gólt, de Messiék hiába igyekeztek sokáig különösebben nagy lehetőséget képtelenek voltak kialakítani. Bő tíz perccel a vége előtt Martínez játszotta ki elegánsan a sűrűjéből a játékszert a bal oldalt érkező Joaquin Correához, aki elemi erővel lőtte ki a hosszú sarkot. (1-2) Ez a találat pedig végül győztes gólnak bizonyult, Argentína nagyon nehezen, de megszerezte története során mindössze negyedik győzelmét Bolívia vendégeként vb-selejtezőn. Scaloni válogatottja így kettőből kettő győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot.

Bolívia – Argentína 1-2 (1-1)
Helyszín: Estadio Hernando Siles, La Paz; Vezette: Diego Haro (perui)

Gólszerző: Martins (24.) ill. L. Martínez (45.), J. Correa (79.)
Sárga lapok: Valverde (38.), Carrasco (59.), Torres (90+4.), ill. Tagliafico (16.), N. Dominguez (90.), Palacios (90+1.)
Kiállítva: – ill. –

Bolívia: Lampe – Torres, Carrasco, Valverde, Sagredo Chavez – Chumacero (Miranda 65.), Castro (Cespedes 64.), Wayar (Orozo 81.), Cardozo (Arabe 86.) – Martins, Saucedo (Bustamante 46). Szövetségi kapitány: Cesar Farias.

Argentína: Armani – Montiel, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico – De Paul (N. Dominguez 68.), Paredes (G. Rodríguez 68.), Palacios – Messi, L. Martínez (Medina 89.), Ocampos (J. Correa 59.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

 

Velük ellentétben viszont Uruguay jócskán fennakadt a rostán és 4-2-es vereséget szenvedett Ecuador ellen. A kétszeres világbajnok két meg nem adott gólig jutott, de a hazaiaktól is elvett egy gólt a VAR-t, emellett azonban a duplázó Michael Steveen Estrada Martinez vezérletével lőttek is négyet, 75 perc játék után már 4-0-ra is vezettek. Az uruguayiak azért becsületből küzdöttek a végsőkig, és a hajrában két tizenegyest is kiharcoltak, Luis Suárez pedig mindkettőt értékesítette, így legalább a kiütéses zakót elkerülték, de a vereséget képtelenek voltak.

Ecuador – Uruguay 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Mena Delgado (14.), Estrada Martínez (45+3., 52.), Plata (75.), ill. L. Suárez (83., 90+5. – mindkettőt büntetőből)

Eközben az esélyesebb Paraguay nagy nehezen szenvedte ki Venezuela otthonában a sikerült, a mezőny fölény csak a 85. percben mutatkozott meg találat formájában, amikor egy szép akció végén az MLS-ben játszó Gaston Gimenez a büntetőpont magasságából bombázott a hálóba. A ráadásban egyenlíthettek volna a hazaiak, azonban a veterán Antony Silva kapus büntetőt védett.

Venezuela – Paraguay 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Gimenez (85.)

Világbajnoki selejtező, Dél-amerikai zóna, 2. forduló

Bolívia – Argentína 1-2
Venezuela – Paraguay 0-1
Ecuador – Uruguay 4-2
Peru – Brazília 2-4
Chile – Kolumbia 2-2

A sorozat állása

A sorozat góllövőlistája

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!