A Manchester City nem engedte el végleg fiatal támadóját

Egy hete hivatalosan is eladta fiatal reménységét a Manchester City, de a török támadónak lesz lehetősége visszatérni a Premier League-be – van ugyanis egy visszavásárlási opció a szerződésében.

Kép: Onedio

Kép: Onedio

Enes Unalt 2015-ben szerződtette a Manchester City, méghozzá a török Bursaspor együttesétől. Közel két évet tölthetett tehát a kékeknél, pontosabban annyit sem: Unalt kölcsönadták a Genknek, a NEC Bredának és legutóbb a Twentének is. A mögöttünk hagyott szezonban 18 gólt szerzett és 4 gólpasszt is kiosztott, 20 évesen pedig már hatszoros felnőtt válogatottnak is mondhatja magát. Az angolok azonban megint kölcsön akarták adni, így vetődött fel a török játékosban és ügynökében az eladás gondolata.

Úgy érezték, hogy a fejlődéshez erre van szükség, így megköszönték a lehetőséget a City-nek és leszerződtek a spanyol Villarrealhoz, amely talán a legjobb hely egy magafajta pályája elején járó tehetség számára. A sárgák támadószekciója elég alacsony létszámú és rendre sérülések sújtják, így játéklehetőségben elvileg nem lesz majd hiány Unal számára, ráadásul még nemzetközi meccseken is megmutathatja majd magát, ha minden jól megy.

A manchestereveningnews.co.uk viszont arról ír, hogy ezzel nem feltétlenül ért véget a török játékos és a Manchester City közös története: a sztárklub beletett a szerződésbe egy visszavásárlási opciót, vagyis 2020-ig bármikor visszaszerezhetik korábbi játékosukat (feltéve hogy az úgy teljesít, ahogy kell).