Real Madrid: Courtois nem akar Ronaldo hiányzó góljaira gondolni

Nagyon régóta nem fordult elő, hogy a Real Madrid két egymást követő mérkőzése is gólnélküli döntetlennel érjen véget. Ugyan időről időre valaki magára vállalja a gólszerzés feladatát, ám olyan konstans gólvágója, mint kilenc éven át Ronaldo, már nincs a klubnak.

Ha csak a bajnokságot nézzük, a tizenkét találatnál járó Karim Benzeman kívül csak a védő Sergio Ramos tudott eddig kettőnél több találatot összehozni. A csapatkapitány három gólos a LaLigában. A statisztikák is megmutatják, hogy a Real Madrid versenyben van egyelőre a bajnoki címért, Cristiano Ronaldo egykori gólerőssége nagyon hiányzik a csapat életéből.

„CR7” azonban a Bajnokok Ligája triplázás után köszönte szépen, és megelégelte Pérez elnök ténykedését, és 2018-ban elfogadta a Juventus ajánlatát. A gárda első számú kapusa, Thibaut Courtois éppen akkor érkezett, amikor Ronaldo elment, ám ő is érzi, hogy a portugál zseni után még mindig betöltetlen az űr. A belga játékos így nyilatkozott, a Bilbao elleni döntetlen után:

„A szerencse sem kísér bennünket: sok lehetőséget pazaroltunk el, és egy nagyszerű kapusba ütköztünk. A labda már a Valencia és a Barcelona ellen sem akart bejutni a kapuba. Ez most két elveszített pontot jelent újra, de a szünet után azonnal folytatnunk kell a versenyt a Getafe ellen. Ronaldo évente negyven vagy ötven gólt hozott, normális, hogy hiányzik. Azonban már másféléve nincs velünk, nem szabad gondolnunk rá.”

– árulta el felvetését, Courtois.

És valóban: a Real Madrid a Getafe elleni városi rangadóval kezdi az évet, idegenben. Az időpont január 4., 16:00.