Az AS Romához igazolt a Chelsea távozója – HIVATALOS

Annak ellenére, hogy sokak már hetekkel ezelőtt biztosra vették, csak a keddi napon került hivatalosan bejelentésre, hogy melyik csapatnál folytatja pályafutását a Chelsea-től távozó rutinos szélső…

 

Az AS Roma együttese a keddi napon megerősítette, hogy hároméves szerződést kötött a Chelsea-től távozó világ-, és Európa-bajnok spanyol szélsővel, Pedróval szabadon igazolhatóként.

A 33 éves szélső 2015-ben hagyta el nevelőegyesületét, a Barcelonát és igazolt a Stamford Bridge-re bónuszokkal együtt mintegy 30 millió eurós transzfer keretein belül. Pedro az öt esztendő alatt bajnokságot, FA-kupát és Európa-ligát is nyert a londoni “Kékekkel”, ám amíg az első négy szezonjában meghatározó játékosnak számított, a legutóbbi idényben Frank Lampard már sokkal inkább a fiatalabb labdarúgókat részesítette előnyben. A katalán futballistának a 2019-2020-as idény alatt mindössze 11 bajnoki fellépés jutott. Pedro összességében 206 mérkőzés alatt 43 gólt szerzett a Chelsea szerelésében.

A korábbi hírek szerint a másik olasz fővárosi klub, a Lazio, valamint spanyol és Távol-keleti csapatok is érdeklődtek a 65-szörös spanyol válogatott labdarúgó megszerzése iránt.