Juventus: Pirlo tisztázta több játékos helyzetét és a jövőbeni terveit!

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus gárdájának vezetőedzője, Andrea Pirlo legutóbbi sajtótájékoztatjóán elárulta, hogy mik a tervei az új szezonra.

Andrea Pirlo nemrég került a Juventus élére, miután a Bajnokok Ligája fiaskó miatt menesztették Maurizio Sarrit a klubtól. A 41 esztenős szakember tisztában van vele, hogy magasak az elvárások az “Öreg Hölgynél”, de ezekre csak akkor szeretne fókuszálni, ha rendet tett a csapat háza táján. Ennek okán tisztázta is, hogy a támadósorban kikre számít és kikre nem. A legfontosabb kérdés Paulo Dybala jövője volt, aki a gyengébb 2018/19-es szezon után majdnem távozott Torinóból, de végül a maradás mellett döntött, idén pedig a Serie A legjobb játékosának választották. Ennek ellenére ismét felröppentek olyan pletykák, hogy az argentin támadó a Premier Leagueben köthet ki, de Pirlo rövidre zárta ezt a kérdést:

Sosem akartunk megválni tőle, ezeket a pletykákat csak ti generáltátok. Számunkra ő egy nagyon fontos játékos. Amint visszatér közénk, kiveszi a részét a projektből.

Pirlo Dybalán kívül Higuain jövőjéről is szót ejtett, valamint arról, hogy milyen formációban tervez felállni a Juvéval az új szezonban:

Beszéltem Higuainnal is. Fontos szerepet töltött be a csapatban, de arra a megegyezésre jutottunk, hogy elválnak útjaink. Ő egy bajnok, de a közös utunk véget ért. A srácoknak két dolgot mondtam: Mindig tartsák meg a labdát és ha elveszítik, akkor arra törekedjenek, hogy minél gyorsabban szerezzék vissza. Taktikailag úgy gondolom, hogy játszhatunk 3 vagy 4 védővel is, nem kell konkrét formációt választanunk. Fontos, hogy a játékosok megértsék, hogy mik a céljaink. A Juventusnál mindig csak egy cél az elfogadható: a győzelem.