Svájcban vállalt munkát az olasz világbajnok – HIVATALOS

A svájci élvonalbeli csapat kispadjára nevezték ki az eddig Olaszországban edzőként nem sokat bizonyító egykori világbajnok védőt…

A tavalyi szezont a svájci bajnokságban mindössze a nyolcadik, utolsó bennmaradó helyen záró Sion együttese a keddi napon hivatalos csatornáin keresztül megerősítette, hogy Fabio Grosso került kinevezésre a csapat vezetőedzőjeként.

Az olaszok 2006-os világbajnoki menetelése alkalmával az elődöntőben hosszabbításos győztes gólt szerző, majd a döntőben az utolsó tizenegyest értékesítő egykori bekk hazáján kívül első ízben vállal edzői feladatot. Grosso 2014-ben a Juventus tartalékcsapatának irányításával indította az edzősködést, később pedig a Bari és a Hellas Verona alkalmazásában is egy-egy rövid, ám sikertelen időszakot abszolvált a másodosztályban. Már csak ezért is volt általános meglepetés, amikor múlt ősszel kinevezték őt az élvonalbeli Brescia éléről – négyből négy vereség után azonnal eltávolították a pozícióról.

Kétségkívül Grosso eddig edzőként nem bizonyított, de a 42 éves szakembernek még mindig van alkalma fejlődni, és talán más környezetben jobban meg fogja találni a számításait.