Egyre közelebb a francia kapus megszerzéséhez a Chelsea! – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint hamarosan új kapust igazolhat az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese Edouard Mendy személyében.

Egyre több jel utal arra, hogy Edouard Mendy a Chelsea játékosa lesz. A londoni gárdával az egész nyár folyamán számos kapust hírbe hoztak, és ezen a listán a Rennes kapusa is megtalálható. A hálóőr a mai nap folyamán kihagyta csapata délelőtti edzését, annak ellenére, hogy vasárnap a Nimes otthonában fognak pályára lépni. Ezen kívül a későbbiekben ügynökével együtt látták őt az edzőköztpontban, minden bizonnyal azért, hogy a távozásáról tárgyaljanak, mivel a kapus szeretne csatlakozni Frank Lampard együtteséhez.

Mendy tavaly nyáron került a Rennes gárdájához 4 millió euró ellenében. A 28 esztendős futballista komoly szerepet vállalt abban, hogy a Rennes a 3. helyen zárta az idő előtt lezárt Ligue 1 küzdelmeit. Minden sorozatot figyelembe véve 33 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 13-at kapott gól nélkül hozott le. Piaci értékét 7 millió euróra becsüli a transfermarkt.