Íme Európa legjobb kapusainak rangsora!

A statisztikákkal, érdekességekkel foglalkozó nemzetközi portál a minap elkészítette a jelenleg Európában védő tíz legjobb kapus rangsorát…

A Squawka portálja szerint a BL-győztes Bayern München és a német válogatott első számú kapusa, Manuel Neuer jelenleg a topligákban védő legjobb kapus. A dobogó második helyére Jan Oblak, a harmadikra Thibaut Courtois fért fel, a 2019-ben BL-t nyerő Liverpool brazil portása, Alisson pedig nem fért be a top3-ba.

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter az előkelő, kilencedik helyen tanyázik, miután az RB Leipzig a Bundesliga elmúlt idényében a második legkevesebb gólt kapta és a Bajnokok Ligájában is egészen az elődöntőig menetelt csapata.

Honfitársunkal kapcsolatban a cikkben megjegyzik, korábban a Liverpool kapusa is volt, de nagy kérdés, hogy miért csak harmadik számú. A statisztikák szerint a magyar kapusnak 11 kapott gól nélküli meccse volt, összesen 87 védést mutatott be, továbbá 16 alkalommal mentett nagyot a tizenhatoson kívül “söprögetőként”.

Európa legjobb kapusainak listája

1. Manuel Neuer (német, Bayern München)
2. Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid)
3. Thibaut Courtois (belga, Real Madrid)
4. Alisson (brazil, Liverpool)
5. David Soria (spanyol, Getafe)
6. Marc-André ter Stegen (német, FC Barcelona)
7. Keylor Navas (Costa Rica-i, Paris Saint-Germain)
8. Samir Handanovic (szlovén, Inter)
  9. Gulácsi Péter (magyar, RB Leipzig)
10. Ederson (brazil, Manchester City)